Wino stworzone przez enologa z Australii: Elizabeth Reed w posiadłości o nazwie Bodega Can Blau. Było starzone przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Chociaż apelacja Montsant jest stosunkowo młoda, region ten od dawna słynie ze skoncentrowanych, ekspresyjnych win. Mas de Can Blau, produkowane na bazie winogron ze starych nasadzeń, jest doskonałym tego przykładem.
Bądź na bieżąco! Zapisując się do naszego newslettera otrzymujesz dostęp do fachowej wiedzy, m.in. e-booków i bonusowych materiałów, które wyślemy do Ciebie w pierwszej kolejności. Najświeższe informacje o nowościach w ofercie i trendach gastronomicznych przyjdą prosto na Twoją skrzynkę. Nic Cię nie ominie!
Fine Wine nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Internet Explorer lub innych.