Znacie smak prawdziwej czekolady? Rękodzielnicy z Manufaktury Czekolady nie tylko go znają, ale dosłownie wytwarzają od podstaw. Dowiedz się więcej o tym, jak ręczna produkcja czekolady może stać się magiczną podróżą przez zmysły.
Manufaktura Czekolady od samych swoich początków trzyma się tradycji. Każda tabliczka jest małym arcydziełem wytwarzanym ręcznie – tak jak przed laty. Tu czekolada nie powstaje w tonach na taśmie produkcyjnej, ale w ograniczonych partiach, dzięki czemu każda tabliczka jest wyjątkowa.
Historia Manufaktury Czekolady zaczęła się od marzeń o czymś więcej niż tylko kolejnej czekoladzie na półce. Założyciele marki nie chcieli ukryć smaku prawdziwej czekolady pod falą sztucznych dodatków. Postawili na jakość: najlepsze ziarna kakaowca, które przekształcane są w miazgę, a następnie mieszane z wyselekcjonowanymi składnikami. Dla Manufaktury Czekolady to nie jest zwyczajny proces produkcji – to prawdziwa sztuka.
Rękodzielnicy z Manufaktury Czekolady nie boją się eksperymentować. Tabliczki czekolady z solą morską, imbirem czy mlekiem i wanilią, a także listki z truskawkami, malinami, migdałami... To wybór dla tych, którzy w czekoladzie szukają znacznie więcej niż uczucia przyjemności.