Destylarnia Six Saints wytwarza ręcznie rum od 1937 roku. Położona jest na południu wyspy, w pobliżu stolicy St. George. Six Saints Rum nosi nazwę sześciu świętych parafii wyspy: Świętego Patryka, Świętego Marka, Świętego Jana, Świętego Andrzeja, Świętego Jerzego i Świętego Dawida.
Nieoficjalnie pobożni wyspiarze z Grenady już od ponad 200 lat wytwarzali tutaj rum. Six Saints to aktualnie trzecia generacja destylatorów i miejsce pracy dla 500 lokalnych rolników uprawiających trzcinę cukrową.
Praca i zaangażowanie pokoleń dały rezultat w postaci docenianego na świecie przez krytyków, lekkiego i złożonego rumu z delikatnymi nutami maślanych orzechów, owoców tropikalnych i wanilii. Tutejsze trunki dojrzewają w beczkach po Bourbonie.
Dla Six Saints ważna jest tradycja. W destylarni z szacunkiem podchodzi się do dawnych metod. Rumy wytwarzane są przy użyciu alembików kolumnowych ogrzewanych bezpośrednio ogniowo. To takie wyróżniki, które sprawiają, że Six Saints jest autentyczne w swoich deklaracjach o miłości do tradycji.