Podole Wielkie to gorzelnia z blisko 180-letnia historią, która praktycznie nieprzerwanie produkuje alkohol. Jako pierwsza w Polsce tworzy wódki i okowity w myśli idei „od pola do butelki” czyli tylko z własnych upraw i najwyższej jakości wyselekcjonowanych ziemniaków oraz zbóż takich jak żyto, pszenica i jęczmień.
Wódki z Podola Wielkiego powstają na przekór trendom neutralnych, bez aromatycznych trunków. Przez wzgląd na dodatek destylatu z okowit mają fantastyczny charakter, bardzo wyczuwalny smak i delikatny aromat, w zależności od użytego surowca. Tworzą idealny pomost między wódkami, a okowitami.
Podole Wielkie to gorzelnia z blisko 180-letnia historią, która praktycznie nieprzerwanie produkuje alkohol. Jako pierwsza w Polsce tworzy wódki i okowity w myśli idei „od pola do butelki” czyli tylko z własnych upraw i najwyższej jakości wyselekcjonowanych ziemniaków oraz zbóż takich jak żyto, pszenica i jęczmień. Okowity to historyczne polskie destylaty oddające pełny charakter surowca użytego do ich wyprodukowania co daje niesamowicie intensywny aromat idealnie komponujący się ze smakiem. Okowity z Podola Wielkiego powstają w filozofii „od pola do butelki”, a do tego są rocznikowane sprawiając, że nie tylko surowiec, ale również pogoda i odmiana konkretnych zbóż lub ziemniaków ma duży wpływ na to co znajduje się w butelce.