"Nasze wina odzwierciedlają zarówno hojność i bogactwo regionu jak również indywidualny charakter naszych nasadzeń."
Winnica Penny’s Hill została założona w 1988 roku we wschodniej części regionu Mclaren Vale. Powierzchnia upraw wynosi dziś 32 ha. Położenie na łagodnie pochylonym stoku z imponującym widokiem na wody Zatoki St. Vincent, zapewnia idealne warunki do uprawy winorośli.
Nazwa posiadłości pochodzi od wzgórza Penny's Hill, które zostało obsadzone winoroślą w 1991 roku. Właściciele zainwestowali w precyzyjną konfigurację winnic, tworząc wąskie rzędy, by maksymalizować jakość winogron i co za tym idzie samych win. Kluczowym elementem gwarantującym doskonałe dojrzewanie owoców, jak mówią sami winiarze, jest też równomierna temperatura, która panuje na pogórzu. Dzięki temu dziś możemy się cieszyć winami z wysokiej jakości winogron shiraz, cabernet sauvignon i grenache, które zachwycają złożoną strukturą smaku.
Penny's Hill jest dumnym członkiem Sustainable Winegrowing Australia, programu zrównoważonego rozwoju, który minimalizuje negatywny wpływ na środowisko i promuje stosowanie najlepszych praktyk winiarskich.
Od 2013 główną winemakerką, a od 2022 roku również główną zarządzającą całej winnicy Penny's Hill jest Alexia Roberts, która doświadczenie zdobywała wcześniej m.in. we Francji i Włoszech. Alexia działa aktywnie na rzecz wspierania kobiet w branży winiarskiej, angażując się w szereg projektów i stowarzyszeń aktywizujących kobiety winemakerki.