Zamieszkali w Passy sur Marne, w sercu Doliny Marny, Martine i Pascal Serveaux, wspierani przez swoje dzieci Elodie, Nicolasa i Hugo tworzą szampana, który cieszy się szacunkiem na całym świecie.
Champagne Serveaux Fils to historia rodzinna sięgająca lat 50. XX wieku, kiedy to Georges Serveaux rozpoczął swoją przygodę z winiarstwem.Także dziś jego potomkowie z pasją uprawiają naturalne bogactwa swojego 15-hektarowego terroir, na którym hodują trzy szampańskie szczepy winorośli: pinot meunier, pinot noir i chardonnay. Jako prawdziwi pionierzy, członkowie rodziny Serveaux postawili sobie za cel propagowanie odmiany pinot meunier, która jeszcze kilka lat temu nie cieszyła się zbytnim uznaniem.
Dzięki unikalnemu terroir, ich produkty odzwierciedlają bogactwo i różnorodność regionu, stanowiąc wyraz rzemiosła winiarskiego
Z szacunkiem dla środowiska, w rytmie pór roku, każdy krzew winorośli otoczony jest opieką, co przekłada się na najwyższej jakości trunki.