Tradycja, miłość do terytorium, pasja, przyjazność dla środowiska, innowacyjność, jakość i elastyczność – to siła, która od 1881 r. napędzała Serena Wines. I napędza tę włoską markę do dziś.
Ważną wartością w Serena Wines jest zrównoważony rozwój, dlatego uzyskała ona certyfikat firmy zrównoważonej dla procesów wewnętrznych: od produkcji, przez przetwórstwo, aż po butelkowanie i sprzedaż.
To miejsce, w którym powstają doskonałe wina: musujące i półmusujące wina DOCG, DOC, IGT, stołowe oraz wina niemusujące czerwone i białe z regionu Veneto. Winiarnia Serena Wines od lat wprowadzała innowacje technologiczne do produkcji i pakowania win. Posiada najnowocześniejsze i największe zbiorniki ciśnieniowe do metody Charmat oraz najnowocześniejszą rozlewnię beczek.
Od 2000 r. firma zaczęła intensywniej rozwijać się poza granicami Włoch, eksportując na swój długoletni rynek niemiecki, a także inne kraje europejskie, a z czasem i poza Europę. Dziś Serena Wines jest obecna też na rynku amerykańskim i w Azji Południowo-Wschodniej. A można się domyślać, że jeszcze nie powiedziała w tej kwestii ostatniego słowa.
Firma rozwija się na wielu płaszczyznach. W ostatnim czasie uzyskała certyfikaty organiczności, podkreslając w ten sposób, w jakim kierunku pragnie się rozwijać. Serena Wines potrafi dostosować się do klientów i panujących trendów, przez co uchodzi za markę wszechstronną, elastyczną, trafnie reagującą na potrzeby konsumentów. Dzięki temu oraz swojemu doświadczeniu, Serena Wines znalazła się w pierwszej piątce producentów Prosecco DOC.